Dakgoot Reiniging Almere

WIJ ZORGEN ERVOOR DAT UW DAKGOTEN SNEL EN VAKKUNDIG GEREINIGD WORDEN

Dakgoten raken verstopt met bladeren, mos, vogelnesten en ander afval. Het regelmatig schoonmaken door “Dakgoot Reiniging Almere” van uw dakgoten is de beste manier om verstopping te voorkomen. Natuurlijk kunt u er ook voor zorgen dat er zo weinig mogelijk vuil in de goot terechtkomt. Dit kan op verschillende manieren.

1. Schoonmaken van het dak
Vuil en mos kunnen vanaf het dak in de dakgoot terechtkomen. Dit kan worden voorkomen door het dak schoon te maken en mos te verwijderen. Na het reinigen/verwijderen van het dak, raden wij aan een dakcoating aan te brengen. Op die manier is uw dak beter beschermd tegen weersinvloeden en zullen algen en mos zich minder snel op uw dak nestelen.

2. Bescherm uw dakgoten
Na het schoonmaken van uw dakgoten, is het het beste om ze te beschermen. Om bladeren en takken buiten te houden, kunt u het beste een rooster of bladgaas over de dakgoot plaatsen. U kunt de goot afdekken met gaas of een afdekzeil. Dit houdt vegetatie en ongedierte buiten, die op zoek zijn naar nestmateriaal en ook isolatiemateriaal stelen van onder de dakgoot. De prijs zal afhangen van het materiaal en het opvangsysteem. 

Tip: Knip takken die in de buurt van de dakgoten hangen terug, zodat er geen groenafval in de dakgoten terechtkomt. Wilt u meer tips ontvangen? Neem dan contact op met ons team dakgoot reiniging almere op; 036-2340194

EIGEN DAKGOOT SCHOONMAKEN OF UITBESTEDEN?

Op voorwaarde dat uw dak laag is en u over de nodige kennis en uitrusting beschikt, kunt u zelf uw dakgoten reinigen. Zelfs als de arbeidskosten lager zijn, moet u dure steigers huren en materiaal kopen. Het is dus niet per se goedkoper dan het schoonmaken van de dakgoten.

[grw id="1975"]

DAKGOOT REINIGING HOE EN WANNEER?

Wij raden u aan uw dakgoten één keer per jaar schoon te maken. Staan er veel bomen rondom uw huis of strijken er vaak vogels neer in uw dakgoten? Maak uw dakgoten dan twee keer per jaar schoon. Weet u niet zeker of het tijd is om uw dakgoten schoon te maken? Ga op de ladder staan en controleer of uw dakgoten goed gevuld zijn.

U kunt uw dakgoten het beste in de late herfst schoonmaken. De herfst is een winderige tijd en de bladeren vallen van de bomen. Dit betekent dat er meer puin in uw dakgoten zit dan gedurende de rest van het jaar. Als u uw dakgoten in de late herfst schoonmaakt, bent u in een mum van tijd van al dat vuil af. Lukt dit niet, schakel dan dakgoot reiniging almere in. 

Het is het beste een tijd te kiezen wanneer het niet vriest en wanneer het iets eerder heeft geregend. Dit maakt het gemakkelijker om uw dakgoten schoon te maken.

  1. Plaats de ladder tegen de muur. Zorg ervoor dat het niet te steil is, maar ook niet te recht.
  2. Doe je werkhandschoenen aan.
  3. Verwijder losse grond uit de goten met de tuinschep. Doe het in de vuilniszak. Vochtig vuil (van regen, bijvoorbeeld) is gemakkelijker op te vangen. Is de grond te droog? Als dat zo is, bevochtig het dan eerst met een tuinslang.
  4. Spoel de goten door met de tuinslang. Om dit te doen, plaatst u de slang in de goot en beweegt u het mondstuk in de richting van de afvoer.
  5. Verwijder hardnekkig vuil met de spons.
  6. Spoel de dakgoten nogmaals goed door.
  7. Veeg het vuil weg met een bezem als het droog is. Dan schoonmaken met een schop en borstel.

DAKLEKKAGE VERHELPEN

Dakgoten verzamelen het hele jaar door bladeren, mos en takjes. Dit vuil hoopt zich op en verhindert de waterafvoer. Wanneer dakgoten overlopen of te zwaar worden, kan er aanzienlijke waterschade ontstaan. Het opgehoopte vuil kan ervoor zorgen dat de regenpijp en de afvoer verstopt raken. Wanneer dakgoten vol water en opgehoopt vuil zitten, kunnen ze zo zwaar worden dat ze omvallen. Deze waterschade kan variëren van vochtigheid en schade aan buitenmuren tot lekken in het huis zelf. Het resultaat zijn vochtige vlekken, rottend hout of schimmel in huis.

Wij van Dakgoot Reiniging Almere kunnen dit snel en vakkundig voor u verhelpen. Wij hebben ervaren dakdekkers in dienst die uw daklekkage verhelpen.

DAKREPARATIE ALMERE

Als het dak van uw huis beschadigd is, gaat er warmte verloren. Dit vertaalt zich automatisch in hogere energierekeningen, aangezien u meer moet verwarmen om een comfortabele warmte in uw huis te krijgen. De hitte stijgt op en verlaat het huis via het beschadigde dak. Daarom is het belangrijk om uw dak snel te repareren als het beschadigd is. Uw dak kan worden beschadigd door storm, regen en, in de noordelijke provincies van Nederland, ook door aardbevingen als gevolg van gaswinning. Ons team “Dakgoot Reiniging Almere” geeft u graag advies over de meest geschikte oplossing als uw dak beschadigd is.

[grw id="1974"]
Dakgoot reiniging Almere

Dakgoot reiniging Almere nodig? Bel ons