verstopt doucheputje

8 manieren om een verstopt doucheputje verhelpen

Het kan iedereen overkomen: een verstopt doucheputje. Haren raken verstopt en zeepresten stapelen zich op, waardoor de waterstroom wordt geblokkeerd. Deze acht methodes zullen u helpen de afvoer vrij te maken en weer te douchen zonder dat het water tot aan uw enkels staat.

Geen paniek, dit zal uw afvoer snel ontstoppen.

1. Kokend water in de afvoer gieten

Deze methode werkt niet voor extreem verstopte afvoeren, maar kan soms worden gebruikt als voorbehandeling of gewoon om zeepresten te verwijderen. Giet gewoon een ketel of een pan kokend water in de afvoer om vettige zeepresten te verwijderen. Doe dit vóór elke andere behandeling of af en toe om het doucheputje schoon te houden.

2. Gebruik een zuiger

Het gebruik van een ontstopper om een verstopt doucheputje te ontstoppen werkt niet altijd, omdat haarverstoppingen meestal dieper zitten. Ook de positie van de pijpen werkt vaak averechts, maar het is het proberen waard. Smeer de randen in met een beetje vaseline voor een betere zuiging. Het kan ook helpen om de douchebak te vullen (als die nog niet vol is) om een betere afzuiging te krijgen. Dit zal niet altijd de afvoer ontstoppen, maar het is het proberen waard voordat je meer extreme maatregelen neemt.

3. Gebruik van zuiveringszout en azijn

Over deze methode hebben wij reeds geschreven. Het is een natuurlijk alternatief voor dure in de winkel gekochte chemicaliën. Azijn en zuiveringszout zijn niet slecht voor het milieu, ze zijn goedkoop en veel mensen hebben ze al in huis. Het is een win-win situatie. Meng 50 gram zuiveringszout met 80 milliliter azijn in een emmer. Het zal beginnen te borrelen, dus giet het onmiddellijk in de gootsteen. Laat het een uur intrekken en spoel het dan goed af met warm water. Sommige mensen gieten het zuiveringszout meteen in de afvoer en spoelen het dan door met azijn, maar door het eerst te mengen weet je zeker dat je de juiste verhouding hebt.

4. Verwijderen van haar

Meestal wordt de verstopping veroorzaakt door een haarbal. Soms kunt u het zelf verwijderen door de afvoer los te draaien (er zit meestal een grote schroef in het midden) en met uw vingers het haar te verwijderen. Draag rubberen handschoenen, want dit is vuil werk. Als u er niet bij kunt, ga dan naar stap 5.

5. Gebruik een hanger of draad

Als het blok dieper is, kunt u een hanger zoals die op de foto of een dikke draad als hulpmiddel gebruiken om het haar uit de buis te trekken. Maak een klein haakje aan het uiteinde en steek de draad in de afvoer. Door de draad te draaien en dan naar boven te trekken, kunt u het haar uit de buis vissen. Herhaal dit proces tot het haar weg is.

6. Een veer gebruiken om afvoeren schoon te maken

Als u geen zin hebt om het zelf te doen, kunt u in een ijzerhandel gewoon een veer kopen voor het reinigen van afvoeren. Deze methode is dezelfde als stap 5. Gebruik de drain reinigingsveer om haren uit de verstopte douchepijp te verwijderen.

7. Gebruik een chemische afvoerontstopper

Als alle bovenstaande methoden falen, kunt u altijd een commerciële chemische afvoeropener proberen. Wij raden u aan eerst de andere methoden te proberen, omdat chemische ontstopper uw leidingen en het milieu kunnen beschadigen.

8. Kom je er niet uit? Bel de loodgieter in Almere! 036-2340194

De verstopping kan te diep zijn of er kan iets anders aan de hand zijn. Als niets werkt, is er helaas geen andere oplossing dan een loodgieter te bellen. Deze professionals weten wat ze moeten doen en kunnen de leidingen leegmaken zonder dat u per ongeluk schade aanricht.

Zoals altijd, voorkomen is beter dan genezen. Gebruik dus een filter dat je in het doucheputje stopt om te voorkomen dat er haren in komen, en leeg het na elke douchebeurt. Het is niet altijd mogelijk te voorkomen dat een afvoer verstopt raakt, maar het verwijderen van de meeste haren en zeepresten is een goede zaak.