verstopte wc

Verstopte wc oplossen: 5 manier om je toilet te ontstoppen

Als het water in uw toilet stijgt, weet u waarschijnlijk hoe laat het is: een verstopte wc! Het is geen leuk probleem en moet zo snel mogelijk opgelost worden. Het is tijd om je mouwen op te stropen. Maar hoe ontstop je een toilet? Bij voorkeur zonder de pot of de afvoer te beschadigen, natuurlijk. Hier zijn vijf tips om erachter te komen of uw toilet verstopt is. Wilt u er zich niet eens aanwagen, ga dan naar onze diensten pagina en zie hoe wij u van dienst kunnen zijn.

1. Een wc ontstoppen met rubber handschoenen

Soms is de oorzaak van een verstopping een prop toiletpapier, vochtedoekjes of in ernstige gevallen een drol. Als uw toilet verstopt is, is het een goed idee om eerst met een rubberen handschoen rond te voelen om te zien of u de oorzaak van de verstopping kunt vinden. De blokkade weghalen is meestal voldoende. Vergeet niet om eerst kranten rond het toilet te leggen om het zo schon mogelijk te houden.

Wilt u liever niet uw handen in het toilet steken om het toilet te ontstoppen? U kunt ook de hanger methode gebruiken. Maak hiervoor het uiteinde van de hanger los en wikkel het in een schoonmaakdoekje, zodat er niets beschadigd raakt. Maak het dan vast aan de achterkant van je wc-ontstopper en probeer met de hanger het papier uit het waterslot te vissen.

2. Verstopte wc: ontstoppen met een ontstopper

Als bijvoorbeeld een prop of vochte doekjes het gevolg is van een verstopping, kan het probleem meestal worden opgelost met een ontstopper. Spoel de wc-ontstopper voor gebruik altijd uit en laat hem een tijdje in warm water weken, want daardoor wordt het rubber zachter en kan de wc-ontstopper beter werken. Zorg ervoor dat er voldoende water in de toiletpot zit en voeg zo nodig meer toe, anders kan de ontstopper zijn werk niet goed doen.

Plaats vervolgens de wc-ontstopper in de toiletpot en druk stevig aan, gevolgd door een trekkende beweging. Dit creëert zowel zuigkracht als druk, waardoor de verstopping loskomt en wordt verwijderd. Herhaal dit proces tot alles is verwijderd en spoel vervolgens grondig met water.

3. Een wc ontstoppen met heet water

Is het toilet verstopt en loopt het water langzaam weg? Wacht dan tot er weer genoeg ruimte in de toiletpot zit. Giet vervolgens een emmer heet water in de pot (laat het niet koken). Voeg wasmiddel toe. De combinatie van heet water en afwasmiddel helpt om het vet op te lossen. Laat het even staan tot het water er weer uitgelopen is. Spoel tenslotte de ketting af.

4. Verstopt wc? Gebruik een waterbestendige stofzuiger

Wanneer een gewone wc-ontstopper niet werkt, kunt u ook andere manieren proberen om een vacuüm in de afvoer te creëren. Er zijn bijvoorbeeld speciale pompen die ook door loodgieters worden gebruikt, maar een waterdichte stofzuiger kan ook werken. Verwijder eerst al het water uit het toilet en druk tijdens het stofzuigen hard aan met oude lappen. Is uw toilet nog steeds verstopt? Dan is het tijd om actie te ondernemen: ontstop het toilet met ontstoppingsproducten.

5. Het ontstoppen van een toilet met wc-ontstopper

Probeer altijd het toilet te ontstoppen met zuiveringszout en azijn. Laat dit mengsel een paar minuten staan en giet dan een emmer heet water in het toilet. Dit mengsel laat men een nacht weken. s’Morgens moet u het toilet gemakkelijk kunnen doorspoelen.

Zou je dat niet moeten doen? Dan kunt u het toilet ontstoppen met speciale vloeibare toiletchemicaliën. Aangezien deze producten niet goed zijn voor het milieu, moet u eerst de bovenstaande suggesties proberen. Kun je nog steeds niet ontstoppen? Dan is het tijd om een loodgieter te bellen om het toilet te ontstoppen. De loodgieter beschikt over gespecialiseerde apparatuur en kan met een camera de oorzaak van de verstopping opsporen of hoge druk gebruiken om de verstopping te verhelpen.